Over ons

Wat u over mij moet weten

Ik ben Heidi Vertongen. Sommigen zeggen wel eens dat ik geen gemakkelijke ben. Dat klopt. Als auditor ben ik streng. Dat moet ook, want op vlak van kwaliteit mag je geen toegift doen. Nooit.

Ik ben gebeten door kwaliteit. Ik ga daarbij voor het beste. Dat is een rode lijn in mijn leven en werk. Zo nauwkeurig als ik bijvoorbeeld achter mijn naaimachine zit in mijn vrije tijd, zo gefocust ben ik ook als ik met bedrijven werk. Als auditor of als consultant.

Mijn twee petjes

Ja, ik heb twee petjes: eentje als auditor en eentje als kwaliteitsauditor. Dat is een voordeel voor de klanten die met mij werken. Als getraind lead auditor wéét ik wat belangrijke aandachtspunten zijn bij een audit. Wat cruciaal is. En waaraan een KMO die op vlak van kwaliteit en management een stap hoger wil zeker moet letten. Ik ken alle laatste ontwikkelingen op ISO-vlak.

Gezond koppig

Als consultant, die meedenkt met de KMO, ben ik één en al luisterend oor. Mijn klanten vertrouwen me veel informatie toe. Ze noemen me ‘betrouwbaar’, ‘sociaal’ en ‘gedreven’. Koppig ben ik ook. Een gezonde koppigheid is het, vanuit de wil om bij te leren en nieuwe zaken, mensen en bedrijven te leren kennen.

Ik heb een voorliefde voor KMO’s

Mijn loopbaan begon ik, als jonge ingenieur, op de kwaliteitsdienst van een klein farmaceutisch bedrijf.  Dat ik er betrokken was bij het volledige proces – van validatie en calibratie van de toestellen op de werkvloer, het uitschrijven van procedures, opleiden van mensen tot het opzetten van systemen om processen te verbeteren – vond ik geweldig.

Later deed ik bij Philips ervaring op in de ontwikkeling  en leerde ik de beste tools kennen om analyses uit te voeren en trends te detecteren. De perfecte tool? Dat is volgens mij een betaalbaar standaardproduct. Ja, met bijvoorbeeld Excel komt een KMO al heel ver.

Als kwaliteitsmanager bij een toeleveringsbedrijf voor de farmaceutische industrie stampte ik een goed draaiend team uit de grond. Tien mensen die verantwoordelijk waren voor quality control en quality insurance.

En toen begon het te kriebelen om kwaliteitspecialist te worden. Om KMO’s te helpen met hun kwaliteitsvraagstukken. Nu ben ik dus zaakvoerder van NFQ, of voluit: Noconi For Quality.

NFQ

Noconi for quality: een zwerver met als missie kwaliteit. Dat ben ik. Hoewel veel van mijn klanten werken in de voedings- of transportsector sta ik open voor alle sectoren. Ja, ik ben een echte zwerver.

Ik heb afwisseling nodig. Eén constante is er wel: altijd ga ik samen met de klant op zoek naar het allerbeste voor dat bedrijf. Dat betekent: een onderbouwd systeem dat praktisch is en aansluit bij de bestaande manier van werken. Want met een theoretisch en wereldvreemd kwaliteitshandboek bent u als KMO niets.

Wilt u weten wat Heidi Vertongen en NFQ voor uw KMO kunnen betekenen? Neem dan contact op.

Neem contact op

Referenties

Wil je weten hoe onze klanten de samenwerking met NFQ bvba ervaren? Lees dan snel wat zij zeggen!

Naar onze referenties

Freelancers

Elke norm heeft zijn eigenheid. Daarom schakelen we in sommige gevallen een externe specialist in.

Door de jaren heen bouwden we een omvangrijk netwerk uit van freelancers waardoor we snel de geknipte consultant aan ieder dossier kunnen koppelen.

Neem contact op